TransMission wil Benelux bedienen met nieuw distributiecentrum
10.10.2016 | Branchenieuws

TransMission wil Benelux bedienen met nieuw distributiecentrum

TransMission heeft afgelopen weekend een nieuw overslagpunt in Bergen op Zoom geopend. Het samenwerkingsverband van tien Nederlandse vervoerders was door de groeiende goederenstroom tussen Nederland en de andere Beneluxlanden uit het bestaande dc gegroeid. Het nieuwe gebouw heeft een overslagoppervlakte van 3500 vierkante en telt vijftien docks.

TransMission begon in 2006 als besteldienst voor Zeeland en West Brabant met een distributiecentrum van 1100 vierkante meter. In 2008, 2010 en 2013 was het bedrijf al genoodzaakt om uit te breiden. “Aanvankelijk waren wij heel tevreden dat wij binnen de bestaande mogelijkheden het oude gebouw naar 1300 vierkante meter overslagruimte konden vergroten”, licht directeur Peter Tjalma toe. “Maar vanaf het moment dat wij onze Nederlandse serviceformule één op één doortrokken naar België, steeg de goederenstroom tussen Nederland en de andere twee Beneluxlanden explosief. Zo explosief dat de medewerkers in Bergen op Zoom vaak de grootste krachttoeren moesten verrichten om het allemaal op tijd weg te krijgen. Wat hen betreft, komt de ingebruikname van deze nieuwe faciliteit dan ook geen moment te vroeg.”

Met het nieuwe distributiecentrum kan TransMission garanderen dat alle aangeboden goederen van partners binnen 24 uur in de Benelux op plaats van bestemming komen. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door inspanningen van partners, aldus Tjalma. “Dat Bergen op Zoom zo in betekenis kon groeien, is ook het gevolg van de inspanningen van al onze partners waardoor ons totale volume binnen TransMission de laatste jaren stevig in de lift zit. Daardoor wordt het steeds makkelijker om met hele trailers direct tussen de onderlinge depots te rijden.”

De nieuwe vestiging levert zestig banen op, waaronder veertig banen voor chauffeurs die binnen het werkgebied dagelijks meer dan 1800 zendingen verwerken.

Redactie LogistiekProfs
 

Plaats een reactie (0)

Reageren