TransFollow treedt toe tot iSHARE
09.06.2020 | Branchenieuws

TransFollow treedt toe tot iSHARE

TransFollow, aanbieder van de digitale vrachtbrief, is toegetreden tot het afsprakenstelsel van iSHARE. Door het lidmaatschap van het iSHARE-stelsel kunnen klanten van TransFollow veiliger data delen. 

TransFollow biedt verladers, logistiek dienstverleners en transporteurs de API-specificaties die integratie van de digitale vrachtbrief (eCMR) in de eigen bedrijfssoftware mogelijk maakt, onder andere in TMS-, FMS-, WMS- of ERP-systemen. Het bedrijf doet dat voor klanten in acht landen, waaronder Nederland, Spanje, Frankrijk en Tsjechië. 

Toetreding tot het afsprakenstelsel stelt TransFollow-klanten in staat om gebruik te maken van iSHARE Single Sign-On: met één identiteit loggen zij in op eCMR platforms die ook zijn aangesloten bij iSHARE en krijgen ze toegang tot diverse operationele data. Deze werkwijze biedt hen zekerheid over de identiteit van partijen met wie ze de data delen. Bijvoorbeeld de zekerheid dat de persoon die de lading aftekent, ook daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is, en bevoegd is om deze data te delen. 

"Met name de ontwikkeling om ook met overheden en autoriteiten logistieke data te delen vanuit de eCMR, zal een belangrijk argument zijn voor onze TransFollow gebruikers om dit initiatief te ondersteunen", zegt Hans Lip, COO van TransFollow. "Wat TransFollow ook duidelijk voor ogen heeft is om samen met iSHARE, het gebruik van het stelsel verder in Europa te ontwikkelen." Naarmate iSHARE meer deelnemers krijgt, kunnen klanten van TransFollow in de toekomst ook data delen met partijen waar ze nu nog geen zaken mee doen. Daar liggen volgens het bedrijf kansen voor efficiëntieverbeteringen en kostenbesparing. 

Gerard van der Hoeven, directeur Stichting iSHARE vult aan: “Met de toetreding van TransFollow tot het stelsel is een belangrijke stap gezet in het terugbrengen van papieren en fysieke transacties in de logistiek. Door iSHARE-identiteiten als toegang voor portals en digitale diensten te gebruiken wordt het voor duizenden mensen in onze sector makkelijker en veiliger om data te delen. En dat is in deze Corona-tijden buitengewoon belangrijk."


Plaats een reactie (0)

Reageren