Topteam Logistiek van start met nieuwe leden en nieuwe agenda
26.03.2020 | Branchenieuws

Topteam Logistiek van start met nieuwe leden en nieuwe agenda

Het Topteam Logistiek heeft een nieuwe samenstelling en gaat aan de slag met een nieuwe actieagenda voor de periode 2020-2023. Mariëlle van Spronsen (PostNL) en Annemarie Terpstra (CTT) treden per 1 april 2020 toe tot het topteam van de Topsector Logistiek. 

Binnen de Topsector Logistiek werken bedrijven, onderzoekers en overheden daarom samen aan nieuwe oplossingen voor een concurrerende en emissieloze logistiek in Nederland. De huidige coronacrisis laat volgens de Topsector Logistiek 'indringend zien' hoe belangrijk de logistiek voor Nederland is. "Reden temeer om de schouders onder verdere versterking en innovatie van de logistieke functie te zetten", zegt Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek. 

Mariëlle van Spronsen, program manager corporate social responsibility bij PostNL, was de afgelopen tijd al nauw betrokken bij de Topsector Logistiek als kwartiermaker ‘steden’ voor het nieuwe uitvoeringsprogramma 2020-2023. Van Spronsen: “Verduurzamen betekent innoveren: zaken anders organiseren en doen dan nu. En investeren in procesoptimalisatie. Ervoor zorgen dat dit haalbaar en realistisch is voor zowel de grote als kleine ondernemer, zie ik als mijn belangrijke uitdaging.”

Als lid van de stuurgroep synchromodaal transport is Annemarie Terpstracommercieel directeur van CTT, ook al langere tijd betrokken bij de Topsector Logistiek. Annemarie Terpstra is benoemd tot mkb-vertegenwoordiger in het topteam en neemt het stokje over van Ruud Vat die eind vorig jaar het topteam verliet. “Ik wil meehelpen om de afstand tussen beleid en de dagelijkse praktijk te verkleinen. Door samenwerking en verbinding te zoeken tussen bedrijven en overheid, met als doel ‘concrete werkbare oplossingen’. Zodat ondernemerschap, groei, innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan voor een logistieke ‘top’ sector”, aldus Annemarie Terpstra.

Naast Ruud Vat verlieten Peter van Laarhoven, Peter van der Meij eind 2019 het topteam, vanwege het naderende einde van het huidige programma.  

TopteamLogistiek.jpg

Het Topteam Logistiek bestaat per 1 april 2020 uit: 
·         Aad Veenman (boegbeeld/voorzitter)
·         Jan Hendrik Dronkers (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en vertegenwoordiger overheid)
·         Annemarie Terpstra (CTT en vertegenwoordiger mkb)
·         Rob Zuidwijk (Rotterdam School of Management en vertegenwoordiger wetenschap)
·         Steven Lak (evofenedex en vertegenwoordiger Logistieke Alliantie)
·         Ronald Paul (Havenbedrijf Rotterdam en bestuurslid TKI Dinalog)
·         Wando Boevé (ECT en multimodale transportcorridors en knooppunten
·         Astrid Buijssen (Shell en logistieke ketens/supplychains)
·         Mariëlle van Spronsen (PostNL en steden)
·         Jan Bert Schutrops (Vopak en huidig programma NLIP/iSHARE)

Plaats een reactie (0)

Reageren