Tony's Chocoloneley gaat klimaatneutraal naar de VS verschepen
31.10.2017 | Beursnieuws

Tony's Chocoloneley gaat klimaatneutraal naar de VS verschepen

Tony's Chocolonely gaat zijn chocoladerepen schoon en klimaatneutraal naar de Verenigde Staten verschepen. De chocoladeproducent neemt daarvoor deel aan het GoodShipping Program.

In een persbericht stelt Tony's Chocolonely dat het ernaar streeft klimaatpositief te zijn. "Wij hebben onszelf voor 2018 als doel gesteld om een CO2-neutrale ‘bean to bar’-keten te hebben. Deze ambitie wordt verder doorgetrokken om in 2020 klimaatpositief te zijn – hetgeen betekent dat we meer CO2 uit de atmosfeer opnemen dan uitstoten”, zegt Femke Lotgerink, ketenredacteur bij Tony’s Chocolonely. 

Duurzame marine biobrandstof

Door de deelname aan het GoodShipping Program transporteert tony's Chocolonely zijn repen voortaan met schepen die varen op duurzame marine biobrandstof in plaats van fossiele stookolie. “Hoewel het voor veel bedrijven moeilijk of zelfs onmogelijk lijkt om de CO2-uitstoot van zeetransport te verminderen of te voorkomen, zijn wij als Tony’s Chocolonely trots dat we vanaf dit jaar al onze repen naar de VS groen verschepen via het GoodShipping Program.”

Plaats een reactie (0)

Reageren