Tonnen boete voor transportbedrijf Amersfoort
Transport & Distributie 02.04.2020 | Branchenieuws

Tonnen boete voor transportbedrijf Amersfoort

Een transportbedrijf uit Amersfoort moet een boete van 378.000 euro betalen wegens het overtreden van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav).  Daarnaast is beslag gelegd op een vrachtwagen en bankrekeningen van het bedrijf. 

Uit onderzoek van de Inspectie SZW bleek dat het transportbedrijf negen Turkse mensen arbeid liet verrichten als vrachtwagenchauffeur, zonder dat daarvoor een tewerkstellingsvergunning was afgegeven. Daarnaast reden er nog achttien onbekende arbeidskrachten voor het bedrijf. Aan de vordering van de Inspectie SZW om de identiteit van deze arbeidskrachten kenbaar te maken werd niet voldaan. 

Het Amersfoortse bedrijf had geen personeel op haar loonlijst staan. Volgens de inspectie deed de onderneming tijdens het onderzoek voorkomen dat het de chauffeurs inleende van een Bulgaarse onderneming. Uit navraag bij de Bulgaarse autoriteiten bleek dat deze onderneming al jaren niet meer bestaat. 

Het bedrijf ontving daarop een boete van 216.000 euro voor het overtreden van de Wav. De leidinggevende ontving nog eens een boete van 162.000 euro voor 'het leidinggeven aan deze verboden gedragingen'. Daarnaast heeft de Inspectie SZW beslag gelegd op een vrachtwagen en bankrekeningen om zeker te stellen dat de opgelegde boete kan worden verhaald op het transportbedrijf. 


Plaats een reactie (0)

Reageren