TomTom Telematics gaat verder als Webfleet Solutions
ICT 03.10.2019 | Branchenieuws

TomTom Telematics gaat verder als Webfleet Solutions

TomTom Telematics opereert voortaan onder een nieuwe naam: Webfleet Solutions. Het bedrijf werd in april overgenomen door Bridgestone Europe en maakte daardoor geen onderdeel meer uit van de TomTom-groep. 

Webfleet Solutions biedt telematica-oplossingen met een focus op fleet management, voertuigtelematica en connected car diensten. Na de overname door Bridgestone blijft het dezelfde producten en diensten aanbieden, waaronder WEBFLEET, NEXTFLEET, LINK-apparatuur en de verschillende PRO Driver Terminals. Bovendien blijft het bedrijf een belangrijke partner van TomTom, zo schrijft het in een persbericht. 

Inzet van cloud en internettechnologie

“We lanceerden onze WEBFLEET managementoplossing twintig jaar geleden vanuit ons kantoor in Leipzig, Duitsland,” zegt Thomas Schmidt, CEO en Managing Director van Webfleet Solutions. “We waren voorlopers op het gebied van de inzet van cloud en internettechnologie om bedrijven met een wagenpark van auto’s, busjes en vrachtwagens te helpen hun productiviteit, veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen.”

Uitbreiding dienstenpakket

Het bedrijf wil naar eigen zeggen verder gaan dan het 'gewoon' leveren van een telematicaoplossing. "Bridgestone biedt ons het perfecte platform om dat te realiseren, door ons te ondersteunen bij het uitbreiden van ons dienstenpakket voor meer klanten over de hele wereld. Met ons aan boord managet Bridgestone EMEA nu 1,2 miljoen mobility en fleet management abonnementen.”


Plaats een reactie (0)

Reageren