TNT Innight wordt nox NightTimeExpress
27.09.2016 | Branchenieuws

TNT Innight wordt nox NightTimeExpress

De bedrijfsonderdelen van TNT Innight in Nederland en België zijn overgenomen door private-equitybedrijf SSVP. De onderdelen komen in handen van de Duitse tak van Innight Express, dat onderdeel is van van SVP III. De nieuwe organisatie opereert als specialist op het gebied van nachtdistributie onder de bedrijfsnaam ‘nox NightTimeExpress’.

De overname volgt op de transactie in juli, waarbij SSVP de activiteiten van TNT Innight in Duitsland en Oostenrijk van TNT overnam en het nieuwe merk ‘nox NachtExpress’ introduceerde. Binnenkort zullen de bedrijfsonderdelen in Nederland en België de nieuwe naam 'nox NightTimeExpress' gaan voeren.

Kwaliteit dienstverlening verbeteren
De Nederlandse tak van TNT Innight is met 450 klanten goed voor een omzet van 36 miljoen euro. Met de overname hopen de partijen een betere service neer te zetten. “Enerzijds willen wij qua logistiek en efficiëntie de synergie van ons internationale netwerk benutten”, zegt ceo Georg Kierdorf. “Anderzijds willen wij door ons consequent te richten op onze lokale klanten de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren en daarmee doelbewust ook het aantrekken van nieuwe klanten een impuls geven."

Nieuwe directie
Hans de Bruyne, voormalig directeur voor Nederland en België is naar aanleiding van de transactie teruggekeerd naar TNT. De nieuwe directie bestaat uit Georg Kierdorf en Dr. Carsten Mehler, die zich beiden ook met de activiteiten in de Benelux gaan bezighouden.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren