TNO onderzoekt sociale innovatie in logistiek

Logistiekprofs op 7 July 2016

Onderzoeksinstituut TNO wil sociale innovatie in de logistiek in kaart brengen. Het instituut roept logistieke bedrijven die bezig zijn met sociale innovatie, of van plan zijn hier iets mee te doen, op om mee te doen aan een onderzoek.  

“Bij innovatie in de logistiek kan het gaan om vernieuwingen die gerelateerd zijn aan de zogenoemde roadmaps in de logistiek. Het betreft dan zaken als ‘synchromodaal’, ‘servicelogistiek’ en ‘supply chain finance’.” De centrale insteek van TNO daarbij is: “hoe worden werknemers betrokken bij vernieuwing en innovatie, waardoor het innovatieve vermogen van het bedrijf wordt vergroot?” 

Medewerkers actief betrekken
TNO is op zoek naar logistieke bedrijven die willen innoveren en hun medewerkers daar actief bij wensen te betrekken. Ook bedrijven die met medewerkers al innovatie hebben ontwikkeld of ingevoerd worden uitgenodigd om deel te nemen. “Bij innovatie mag het gaan om zowel het ontwikkelen van innovaties als het implementeren van vernieuwing/innovatie; en het kan gaan om techniek, organisatievormen, nieuwe producten en diensten.”

Kijkje in de keuken
TNO benadrukt dat ook bedrijven van dit onderzoek kunnen profiteren. Het instituut kijkt namelijk constructief mee op het innovatieproces, geeft feedback en laat technische specialiste hun licht op het proces schijnen. Daarnaast kunnen bedrijven van elkaar leren door een kijkje in elkaars keuken te nemen.

Redactie LogistiekProfs