TLN wil wegrestaurants openhouden voor vrachtwagenchauffeurs

Logistiekprofs op 16 maart 2020 | 1 minuut leestijd

Wegrestaurants en truckstops langs de snelweg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs om te kunnen eten, drinken en douchen. Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) pleit daarom voor het openhouden van deze voorzieningen voor chauffeurs. “Dit soort faciliteiten maakt onderdeel uit van de vitale infrastructuur in ons land.”

TLN heeft het onderwerp onder de aandacht gebracht bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die het verzoek nu in beraad heeft. De branchevereniging pleit, nadat gister werd overgegaan tot het sluiten van alle horecagelegenheden, voor een uitzondering van de horeca langs snelwegen voor vrachtwagenchauffeurs. Zij moeten bij deze gelegenheden eten en drinken afhalen. “Een chauffeur kan immers niet met de vrachtwagen langs een supermarkt om een maaltijd te kopen. Ook moeten ze zich kunnen opfrissen langs de snelweg en daar gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen.”

Met hun bestuurderskaart kunnen de chauffeurs tegenover medewerkers kunnen aantonen dat ze tot een vitale beroepsgroep horen, aldus TLN. 

Afbeelding: Dafinchi / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen