TLN presenteert actieplan voor eerlijke Europese branche
28.01.2016 | Branchenieuws

TLN presenteert actieplan voor eerlijke Europese branche

Transportondernemers in Europa moeten eerlijke en gelijke regelgeving opgelegd krijgen. Om daarvoor te zorgen heeft Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu een actieplan overhandigd. 

In het ‘Dertien Actiepuntenplan’ staat dat de regels eerlijker moeten. TLN pleit voor een halt op verdere liberalisering en wil dat handhaving geüniformeerd wordt, evenals de tolinning. Ook rij- en rusttijden moeten duidelijker worden. Ook de rijverboden binnen de EU zouden moet worden geschrapt. 

Eigen interpretatie van regelgeving 
Alle landen binnen de EU hanteren hun eigen regelgeving voor bedrijven in transport. Ondernemers zouden hierdoor door de bomen het bos niet meer zien. Ook de handhaving gebeurt op verschillende manieren. Lidstaten kunnen zo op hun eigen manier regels interpreteren en handhaven. Het actiepuntenplan moet concrete oplossingen voor dit probleem bieden. De minister van Infrastructuur en Milieu nam het exemplaar deze week in ontvangst omdat Nederland het komende halfjaar het voorzitterschap van de EU bekleedt.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren