TLN en FNV stellen crisisteam transportsector aan

Logistiekprofs op 18 maart 2020 | 2 minuten leestijd

Er komt een crisisteam voor de transportsector om de gevolgen van de corona-uitbraak voor de sector te beperken. Dat hebben FNV Transport en Logistiek en werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland besloten. 

Het belangrijkste doel van het crisisteam is het voorkomen van faillissementen en het behoud van werk en inkomen. De sector biedt volgens FNV werk aan zo’n 8.000 bedrijven en 160.000 werknemers. Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport en Logistiek: “Vrachtwagenchauffeurs behoren net als zorgmedewerkers tot de cruciale beroepen. Terwijl in het distributievervoer het werk niet aan te slepen is, ligt het vervoer van bloemen helemaal stil. Daar moeten we samen slimme oplossingen voor verzinnen.”

Sociale partners zullen in onderlinge samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), SOOB en andere relevante organisaties zoveel mogelijk maatregelen inzetten die de gehele sector ten goede moeten komen. Het crisisteam komt nog deze week bijeen en zegt zo snel mogelijk te gaan communiceren over de te nemen maatregelen voor de sector. 

Afbeelding: Dafinchi / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen