Tijs van Driel is Jong Logistiek Talent 2018

Logistiekprofs op 11 April 2018

Tijs van Driel, COO bij Red je Pakketje, is benoemd tot Jong Logistiek Talent van 2018. De jury roemde hem om ‘het zien van potentie in een nichemarkt, en de constante focus op groei en innovatie’.

“Ik ben heel vrolijk”, reageert de winnaar nuchter na het in ontvangst nemen van zijn award. Van Driel laat genomineerden Lennart Stachowitz en Jeroen Provoost achter zich. 

Van Driel is mede-eigenaar en Chief Operating Officer bij same day delivery carrier Red je Pakketje. Het bedrijf haalt tot 14:30 uur bestellingen op bij webshops en bezorgt deze ’s avonds bij de consument thuis. Tussen de pick-up en het aflevermoment zit maximaal tien uur. Consumenten ontvangen een tijdvak van een halfuur en kunnen ten allen tijde het bezorgadres wijzigen. 

Dat hier veel vraag naar is, blijkt wel uit de exponentiele groei die Red je Pakketje heeft doorgemaakt. De carrier groeide in anderhalf jaar tijd uit naar een bedrijf met 110 bussen, meer dan 230 chauffeurs en klanten als Greetz, BVA en Cameranu. Het afgelopen jaar boekte het bedrijf een volumegroei van 750 procent. Er wordt niet meer vanuit één locatie gewerkt, maar vanuit zeven hubs verspreid door het hele land.

Aan Van Driel de taak om die groei in goede banen te leiden. Hij is verantwoordelijk voor de chauffeurs en hub managers maar ook voor de planning, klantenservice, en het wagenparkbeheer. Eerder vandaag liet Van Driel al weten dat die groei voor hem de grootste uitdaging is. “Door de enorme groei hadden we plotseling heel veel chauffeurs nodig. Die moesten in korte tijd ingewerkt worden, dat was zwaar. Toen dat eenmaal op de rit was, kwamen de lokale hubs en moesten daarvoor de processen ingericht worden. Dat is allemaal ontzettend leuk, maar ook spannend.”