Tiel krijgt er een groot distributiecentrum bij

Logistiekprofs op 6 December 2017

Op een van de laatste grote percelen van bedrijvenpark Medel in Tiel verrijst een distributiecentrum van 22.000 vierkante meter. Het pand, een ontwikkeling van belegger Over Engh Vastgoed BV, is nog niet verhuurd. 

De nieuwbouw wordt op een kavel van 35.595 vierkante meter gerealiseerd. In het gebouw, dat vanaf juli 2018 beschikbaar is voor verhuur, komt 774 vierkante meter kantoorruimte en 2.730 vierkante meter mezzanine. Het distributiecentrum is volledig gesprinklerd en beschikt over een laadkuil met 21 docks. De duurzaamheidsambitie is BREEAM Good.

Staalbouwsysteem

Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw realiseert het nieuwe gebouw. De constructie, de wanden en het dak wordt volledig opgebouwd uit staal. Het pand krijgt rondom een betonnen plint rondom. Veel elementen worden vooraf in de fabriek gefabriceerd. Deze prefab-onderdelen – zoals de staalconstructie en wand- en dak elementen – worden vervolgens op maat op de bouwplaats aangeleverd en door eigen bouwteams gemonteerd tot één geheel. Het gebouw wordt volledig turn-key opgeleverd.

Potentiële huurders

Jones Lang LaSalle B.V. en Savills plc zijn namens de belegger bij het project betrokken en met verschillende potentiële huurders in gesprek, zo laten de partijen in een persbericht weten.