Thyssenkrupp investeert 70 miljoen euro in logistiek

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Thyssenkrupp Materials Services investeert circa zeventig miljoen euro in modernisering en uitbreiding van het logistiek netwerk. Een groot deel dat bedrag gaat naar een nieuwe logistieke locatie in Nedersaksen, Duitsland. 

De materiaalleverancier, onderdeel van de Thyssenkrupp Group, zet de komende jaren in op Duitsland, Polen en Hongarije. Meer dan 60 miljoen euro investeert het in een logistiek centrum van 36.000 vierkante meter in Nedersaksen. Deze site biedt plek voor 20.000 ton aan voorraad en garandeert daarmee maximale beschikbaarheid van materialen. De oplevering staat gepland voor 2021. 

Polen en Hongarije

Nog eens 11 miljoen euro gaat naar uitbreiding van de locatie in het Poolse Nowe Marzy en naar een nieuw warehouse in Budapest. Het warehouse in Nowe Marzy krijgt opslagruimte van 13.500 vierkante meter en dient als aanvulling op de hub in Noord-Polen. De nieuwe site in Budapest zal 6.500 vierkante meter beslaan.  

Groei

“Uitbreiding en modernisering van capaciteiten zijn belangrijke onderdelen van onze groei”, aldus Klaus Keysberg, Chief Executive Officer van thyssenkrupp Materials Services. “Innovatieve logistiek, automatisering en digitalisering helpen onze prestaties en onze productiviteit te verbeteren. Dat betekent dat we nog beter kunnen inspelen op de individuele behoeften van onze klanten, terwijl zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.”

Gerelateerde artikelen