09.07.2015 | Branchenieuws

Thuiswinkel.org wil af van loze ruimte pakketten

Thuiswinkel.org gaat een onderzoek starten naar de hoeveelheid onbenutte ruimte in verzenddozen van webwinkels. De belangenvereniging streeft naar een duurzame verzending van online pakketten. Zo wil Thuiswinkel.org dat het materiaal van de verpakkingen dunner wordt, dat verpakkingen minder loze ruimte hebben en dat het verpakkingsmateriaal gerecycled wordt. 

Meerjarenplan 
De vereniging heeft daarvoor een duurzaamheidsplan ingediend bij staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Het betreft een meerjarenplan. Dit jaar wordt nog gestart met het onderzoek naar loze ruimte in verzendmaterialen. Ook wordt er gelet op de hoeveelheid duurzaam plastic opvulmateriaal.

Informerende rol 
Thuiswinkel.org wil uiteindelijk vooral een informerende rol spelen op het gebied van duurzaam verpakken. “Wij gaan de juiste partijen informeren. Zij moeten uiteindelijk zelf hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus de belangenvereniging. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Coen Koppen
    10.07.2015 - 10:44 uur | Coen Koppen

    Wie meer wil weten over de duurzaamheidsplannen voor e-commerce in Nederland kan hier het volledige plan downloaden: https://www.thuiswinkel.org/bedrijven/belangenbehartiging/duurzaamheid/duurzaam-verzendmateriaal