Thuisbezorgd.nl gaat zelf bezorgen

Logistiekprofs op 22 April 2016

Thuisbezorgd.nl, de webshop waar maaltijden van restaurants besteld kunnen worden, gaat zelf bezorgen. Daarvoor heeft het bedrijf de Amsterdamse startup Tante Bep overgenomen. In eerste instantie is het de bedoeling om alleen in Amsterdam en Den Haag te bezorgen.  

De afhaalrestaurants die nu samenwerken met Thuisbezorgd.nl hebben zelf bezorgers in dienst. Bij de nieuwe manier van werken gaat Thuisbezorgd.nl zelf bezorgen. Met Tante Bep is daarmee de eerste stap gezet, maar Thuisbezorgd.nl hoopt dat het meer van zulke initiatieven aan zich kan binden. Begin dit jaar nam Thuisbezorgd.nl ook al Food Express over waardoor in enkele Duitse steden de bezorging al door Thuisbezorgd.nl wordt gedaan.

Groei 
Het moederbedrijf achter Thuisbezorgd.nl is Takeaway.com en zij hebben de ambitie om steeds verder te groeien. Takeaway.com kocht begin dit jaar Food Express op om zelf te gaan bezorgen. Eigen bezorgers brengen de maaltijden rond in acht grote steden in Duitsland. Daarnaast werkt het bedrijf aan een beursgang van 1,1 miljard Amerikaanse dollar. De ambitie is om nog dit jaar de beursvloer te betreden.

Experiment
Een ander experiment van Thuisbezorgd.nl, waarbij restaurants die zelf niet bezorgen via Local Express van PostNL toch maaltijden bij consumenten afleveren, is onlangs gestopt. Met de test hoopte het bedrijf de afzetmarkt te vergroten.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte

Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.