Theuws aan de slag met verrijdbare stellingen
29.08.2016 | Branchenieuws

Theuws aan de slag met verrijdbare stellingen

Het Brabantste Theuws Metaal gaat als eerste bedrijf in Nederland verrijdbare stellingen van Still inzetten. Theuws heeft te weinig opslag in het eigen bedrijf en hoopt door de verrijdbare stellingen ruimtewinst te creëren. 

Eerder maakte Theuws Metaal gebruik van een extern gehuurde hal, maar daar wilde het bedrijf vanaf. Het was daarom zaak voor Theuws om het in bouwplan van het eigen gebouw zowel ruimte voor productie als opslag te creëren. “We werden door onze heftruckleverancier Still gewezen op de mogelijkheden van verrijdbare stellingen”, vertelt directeur Jan Theuws. “Hiermee kunnen we op een eenderde van de normale ruimte evenveel goederen opslaan en dat paste precies binnen ons plaatje.”

Op een ruimte van 18,5 x 27,3 meter realiseerde Still elf magazijnsecties, waar ruimte is voor  bijna 1800 palletlocaties. Drie van deze secties zijn vast, de overige acht staan op vier verrijdbare wagens. Per knopdruk op de kopse kant van de stelling of met de afstandsbediening op de heftruck, kiest Theuws waar het benodigde gangpad tussen de stellingen komt. “Met de verrijdbare stellingen bereiken we elke opslaglocatie afzonderlijk", zegt Theuws hierover. "Dat is praktischer dan met inrijstellingen en veel veiliger dan bij blokstapeling. Als we straks ook ons WMS in gebruik nemen, is de gehele opslag een stuk slimmer, praktischer en overzichtelijker geworden.”

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren