TGW viert vijftigste verjaardag

Logistiekprofs op 13 december 2019 | 2 minuten leestijd

TGW viert deze week zijn vijftigste verjaardag. De intralogistieke specialist ontwikkelde zich gedurende vijftig jaar van fabrikant tot wereldwijde system integrator.  

TGW werd in 1969 opgericht in het Oostenrijkse Wels. Met een tiental medewerkers produceerde het bedrijf er oderpicking-karren, kruiwagens en heavy-duty aanhangwagens. In 1970 ontwikkelde TGW zijn eerste transportband. De daaropvolgende jaren richtte TGW zich uitsluitend op intralogistiek. Het aanbod werd stapsgewijs uitgebreid met producten als storage en retrieval systemen(AS/RS), conveyor- en opslagsystemen.

System Integrator

De afgelopen decennia maakte TGW een strategische verandering door; van fabrikant naar system integrator. Het bedrijf is vandaag de dag niet alleen toeleverancier, maar overall contractor voor het ontwerp en de implementatie van logistieke oplossingen, voor klanten als Zalando, Adidas en Skechers.

TGW heeft vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en China. Het bedrijf telt 3.500 medewerkers en boekte in het fiscale 2018/2019 jaar een omzet van 719,6 miljoen euro. In juni 2016 opende TGW een Benelux-kantoor in Oud-Gastel, West-Brabant. Het Benelux-team telt meer dan veertig medewerkers. 

Stichting

De toekomst van TGW is vastgelegd in een stichting. Oprichter Ludwig Szinicz wilde er zeker van zijn dat TGW een onafhankelijk bedrijf zou blijven. Daarom richtte hij in 2004 de TGW Future Private Foundation op en schonk hij al zijn aandelen aan de stichting. Als stichting kan TGW niet verkocht worden. Tweederde van de winst moet bovendien in het bedrijf worden herbelegd.

Gerelateerde artikelen