TGW automatiseert nieuw distributiecentrum Puma

Logistiekprofs op 5 april 2019 | 2 minuten leestijd
Puma bouwt in het Duitse Beieren een sterk geautomatiseerd distributiecentrum. Het sportmerk heeft intralogistiek specialist TGW in de arm genomen om het pand te automatiseren. Voor TGW betreft het één van de grootste opdrachten in de bestaansgeschiedenis van het bedrijf. 


Puma startte begin dit jaar met de bouw van het pand en hoopt het in de lente van 2021 volledig in gebruik te nemen. Logistiek dienstverlener BLG Logistics zal tegen die tijd de dagelijkse operatie in het pand verzorgen. 

Aan TGW de taak om het distributiecentrum te automatiseren, waarvoor het zowat zijn hele portfolio moet aanwenden. De specialist in intralogistiek ontwerpt een systeem op maat, en gaat daarbij uit van het FlashPick-systeem, een one-stop-oplossing voor geautomatiseerd single-piece picking

Dozen van Puma worden in het nieuwe distributiecentrum volledig automatisch verwerkt. Het shuttle-magazijn krijgt 24 gangen, voorzien van circa 5000 Stingray-shuttles. Dit biedt plaats aan 730.000 opslagruimtes. De individuele functionele gebieden zijn met elkaar verbonden door meer dan 21 kilometer lange conveyor technologie. 

Puma en TGW sloten een tienjarig contract, wat inhoudt dat TGW ook na de implementatie verantwoordelijk blijft voor het onderhoud van de dagelijkse operaties in het logistiek centrum. Meer dan dertig lokale specialisten zorgen zien erop toe dat het systeem van Puma dag en nacht functioneert. 

Gerelateerde artikelen