TGW automatiseert logistieke hub Mango (Video)

Logistiekprofs op 17 juni 2020 | 2 minuten leestijd

Moderetailer Mango heeft in de buurt van Barcelona een sterk geautomatiseerd multichannel-distributiecentrum betrokken. Intralogistieke specialist TGW kreeg de opdracht het distributiecentrum – dat meer dan 2.200 winkels en online klanten belevert – te ontwerpen en in te richten. 

Mango maakte de afgelopen jaren een forse groei door. Met een jaarlijkse omzet van 2,2 miljard euro, 15.000 medewerkers en 2.200 winkels in meer dan honderd landen achtte het modeconcern het noodzakelijk om de supply chain te consolideren. Om levertijden te optimaliseren en logistieke kosten te verlagen, koos Mango ervoor een centrale hub te bouwen in de Catalaanse gemeente Lliça d´Amunt.

Flexibele oplossing

Het Oostenrijkse TGW zorgde voor de automatisering van het distributiecentrum. Het resultaat is een combinatie van flexibiliteit en prestatievermogen, aldus de intralogistieke specialist. De oplossing helpt de moderetailer bij het voorbereiden van kleding op hangers en het verpakken van gevouwen kleding en accessoires. David BendienCEO Zuid-Europa bij TGW: “De nieuwe oplossing is volledig geautomatiseerd en combineert zowel flexibiliteit als dynamiek met maximale controle over elk proces. En dit alles tegen een bescheiden cost of ownership.”

In de inbound-zone worden de dozen rechtstreeks in containers of op pallets ontvangen. De opslag- en ordervoorbereidingszone bestaat uit een miniload-systeem met 44 gangen en een opslagcapaciteit van 850.000 dozen. In de pickzone worden dagelijks de bestellingen klaargemaakt voor gevouwen kledingstukken en accessoires. De zone omvat acht geautomatiseerde stations die de ontvangstdozen in de opslagbakken plaatsen en een Stingray-shuttlesysteem. Deze laatste bestaat uit 14 gangen met elk 13 niveaus voor het leveren van mono-referentie dozen aan de picking-werkstations van TGW.

Gerelateerde artikelen