Testbaan hyperloop komt in Groningen of Zeeland

Logistiekprofs op 5 december 2019 | 2 minuten leestijd

Twee provincies dingen nog mee om het huisvesten van het European Hyperloop Center: Groningen en Zeeland. De hyperloopbaan, uit de koker van het Delfste Hardt Hyperloop, moet in 2022 klaar zijn voor gebruik. 

Meerdere provincies toonden zich bereid om als locatie te dienen voor de drie kilometer lange testbaan. Hardt Hyperloop besloot samen met een expertcommissie dat Groningen en Zeeland nog in de race zijn. “Twee provincies met een interessant voorstel”,  aldus Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop. Binnen een maand wordt de uiteindelijke locatie gekozen. 

Alternatief voor korte vluchten

Het European Hyperloop Center (EHC) moet dienen als testlocatie, niet alleen voor Hardt Hyperloop maar ook voor andere ontwikkelaars. Het EHC zal bestaan uit een testbaan met een lengte van drie kilometer en een onderzoekslab. Testen moeten aantonen of de hyperloop een haalbaar alternatief is voor korte-afstandsvluchten. De transporttechnologie kan volgens Hardt Hyperloop een oplossing bieden voor de groeiende hoeveelheid passagiers en vracht wereldwijd.

Investering van 10 miljoen euro

Hardt Hyperloop ontving in november een investering van tien miljoen euro voor de realisatie van het EHC. De transporttechnologie werd vooralsnog getest op een baan van dertig meter. Dat is echter onvoldoende om topsnelheden van 700 kilometer per uur te bereiken.


Gerelateerde artikelen