Terugkrijgen voorraden V&D kost leveranciers geld
24.02.2016 | Branchenieuws

Terugkrijgen voorraden V&D kost leveranciers geld

Leveranciers van V&D die nog producten in de winkels van het failliete warenhuis hebben staan, moeten per vestiging 200 euro betalen om deze spullen terug te krijgen. Dat meldt RTL Z naar aanleiding van een brief van de curatoren aan leveranciers.

De leveranciers kunnen hun spullen alleen terugkrijgen als dat voor minstens vijf vestigingen aanvragen. Er moet dus minimaal 1000 euro betaald worden voor het terugkrijgen van de spullen. Leveranciers die aan alle 62 filialen leveren, zouden dus 12.000 euro excl. btw moeten betalen om al hun goederen terug te krijgen.

Leveranciers niet blij
Het bedrag valt bij sommige leveranciers niet in goede aarde. Een van de leveranciers heeft op het verzoek van de curatoren zijn spullen niet uit de winkels gehaald toen het faillissement werd aangekondigd. Lege schappen zouden namelijk klanten wegjagen uit de winkels, waardoor een doorstart onwaarschijnlijker werd. Die stap komt hem duur te staan, nu het toch niet tot een doorstart is gekomen.

'Kosten niet onredelijk'
Toch zouden de kosten die V&D vraagt voor het terugnemen van de spullen niet onredelijk zijn. Volgens enkele curatoren is er sprake van veel uitzoek- en registratiewerk. Er zou eventueel ook beveiliging nodig zijn. Deze kosten moeten worden gedekt. Leveranciers die hun spullen terug willen, konden zich tot begin deze week melden. Partijen die te laat zijn, kunnen hun spullen niet meer terugkrijgen.

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren