System integrator Savoye groeit met dubbele cijfers

Logistiekprofs op 12 April 2017

De Savoye Divisie, leverancier van automatiseringsoplossingen voor magazijnen en distributiecentra, heeft in 2016 een omzetstijging van 17 procent geboekt. De stijging zou toe te schrijven zijn aan een uitgebreider productassortiment en toetreding tot nieuwe markten. 

De system integrator, onderdeel van Groupe Legris Industries, boekte het afgelopen jaar een geconsolideerde omzet van 77 miljoen euro met de merken INTELIS, A-SIS en PRODEX. Volgens Rémy Jeannin, President van de Savoye Divisie zijn er drie factoren die de omzet in 2017 stuwden:

– De omzet steeg al in 2015 en dit zou ook zijn uitwerking hebben gehad op de cijfers 2016. 
– Het productassortiment is aangepast en uitgebreid. Hierdoor is de Savoye Divisie beter in staat om bedrijven te helpen bij het opvoeren van logistieke prestaties.
– Toetreding tot nieuwe markten met een groot groeipotentieel. “Wij investeren in nieuwe markten, zoals de agrofood industrie, diepvries producten en vleesproducten. Deze sectoren zijn volwassen geworden en de behoefte aan productiviteit en kwalitatief hoogwaardige orderverzameloplossingen is hier groot”, licht Jeannin toe. 

Savoye wil zich ook de komende tijd richten op groei in de sleutelmarkten West-Europa en Rusland en op nieuwe geografische markten als Algerije en Australië. De verre markten zullen voornamelijk bediend worden via partner system integrators.

Voor 2017 mikt het Franse bedrijf weer op groei met dubbele cijfers. “We verwachten door te groeien naar een omzet van ongeveer 90 miljoen euro,” aldus Rémy Jeannin. Deze stijging wordt volgens de manager in belangrijke mate gerealiseerd met de doorontwikkeling van de bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve oplossingen. Daarom investeert Savoye jaarlijks 7 procent van de omzet in research & development. “In de komende maanden introduceren we enkele productverbeteringen, zoals een verbreding van de OMS en TMS software oplossingen en het beschikbaar maken van alle software producten als een SAAS oplossing. Maar we komen ook met enkele nieuwe innovatieve diensten, waaronder een compleet scala aan trainingen waarbij face-to-face training gecombineerd kan worden met e-learning. Daarnaast bieden we ondersteuning op het vlak van verandermanagement en de aansturing van de supply chain.” 

Redactie LogistiekProfs