'Supply chain management betekent een radicale verandering'
24.05.2017 | Branchenieuws

'Supply chain management betekent een radicale verandering'

"Supply chain management implementeren is een stuk ingewikkelder dan mensen in eerste instantie denken." Dat stelt Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit. "Het is niet hetzelfde doen, maar dan een beetje beter. Nee, het is op een andere manier werken."

Van der Veen doet deze uitspraak in aanloop naar het congres ‘Succesvol supply chain management implementeren’, dat Hogeschool Windesheim en BLMC op 20 juni organiseren.

De hoogleraar gaat tijdens het congres in op wat supply chain management eigenlijk is en waar je aan moet denken bij het implementeren van supply chain management. Dit doet hij op basis van het door hem ontwikkelde model waarbij hij in gaat in op de drie elementen: supply chain strategie, infrastructuur en mindset & gedrag. Volgens Van der Veen moeten bedrijven af van de gedachte dat beslissingen maar één afdeling beïnvloeden. "Beslissingen raken niet alleen jouw afdeling, maar de gehele organisatie. Kijk bijvoorbeeld naar de driehoek: strategie, infrastructuur en mindset & gedrag. Je kan niet één pijler aanpakken, juist de combinatie zorgt voor succesvol interim management."

Van der Veen meent dat het gedragscomponent erg belangrijk is bij de implementatie van supply chain management. "De implementatie moet op de werkvloer gebeuren. Hoe coach je je mensen? Hoe zorg je ervoor dat de verandering omarmt wordt en er geen weerstand komt? Maar ook; Hoe ontwikkelen de mensen zich? Hoe stel je mensen in staat om te leren? Bij de implementatie van supply chain management speelt het middel management een cruciale rol."

Lees ook: Jack van der Veen stopt als voorzitter Vereniging Logistiek Manager 

Redactie LogistiekProfs

 

Plaats een reactie (0)

Reageren