Supermarkten: ‘Onze distributiecentra liggen vol’

Logistiekprofs op 16 maart 2020 | 3 minuten leestijd

“U kunt ons helpen door boodschappen te doen zoals u dat normaal ook doet”, schrijft Albert Heijn in een brief aan klanten. Verschillende supermarktketens benadrukken dat hun distributiecentra vol liggen en verzoeken klanten vooral niet te gaan hamsteren.

Bepaalde producten als zeep, handgels en houdbare producten gaan – door de onrust rondom het coronavirus – vaker over de toonbank dan normaal, schrijft Marit van Egmond, algemeen directeur bij Albert Heijn. De supermarkt probeert klanten samen met 100.000 medewerkers zo goed mogelijk te bedienen. “We realiseren ons de belangrijke rol die Albert Heijn speelt in de voedselvoorziening”, aldus Van Egmond. “Onze distributiecentra liggen vol en we bevoorraden winkels dagelijks meerdere malen. Samen met onze collega’s, leveranciers, en transporteurs werken we hard om de schappen goed gevuld te houden. Op dit moment zetten we meer mensen in, zowel in onze winkels als in de bevoorrading.”

Veel online bestellingen

Ah.nl wordt deze dagen drukbezocht. Van Egmond: “We zien dat veel klanten hun boodschappen thuis bezorgd willen krijgen. Hierdoor is het drukker dan normaal. Net als in onze winkels doen we er ook hier alles aan om klanten van dienst te zijn.” Al eerder besloten Albert Heijn en Jumbo de boodschappen niet meer tot in de keuken te bezorgen. Om persoonlijk contact te beperken worden boodschappen voorlopig bij de voordeur geplaatst.  

Beperkingen voor sommige producten

Ook andere grootgrutters als Aldi en Jumbo stellen voldoende voorraad te hebben en roepen op tot bewust boodschappen doen. Jumbo heeft voor sommige producten beperkingen ingevoerd. “We willen dat alle klanten bij ons terecht kunnen voor ál hun boodschappen. Daarom geldt voor enkele producten een maximum aantal per klant”, aldus de supermarktketen op haar website. “Dit is een tijdelijke maatregel. We stellen het op prijs als klanten ons en andere klanten een handje helpen door boodschappen te doen zoals normaal.”

Afbeelding: Jakob Weyde / Shutterstock.com


Gerelateerde artikelen