stow Group lanceert nieuw merk voor robotica: Movu Robotics

Logistiekprofs op 24 oktober 2023 | 2 minuten leestijd

Magazijninrichter Stow heeft het nieuwe merk Movu Robotics gelanceerd. Movu Robotics heeft een eigen hoofdkantoor en experience center in Lokeren. Het nieuwe merk vervangt de naam stow Robotics. De oprichting van de robotdivisie wordt gesteund door Blackstone, de meerderheidsaandeelhouder van stow Group.

Movu Robotics is een nieuw merk voor magazijnautomatisering dat zich onderscheidt door eenvoudigere logistieke automatiseringsoplossingen te bieden aan magazijnen over de hele wereld. Het nieuwe hoofdkantoor van Movu Robotics in Lokeren omvat een kantoor van 5000 vierkante meter en een productie- en opslagruimte van 10.000 vierkante meter. Daarnaast beschikt het pand over een experience centre waar de nieuwste technologieën live worden getoond aan klanten en partners. Movu Robotics zal aan het eind van het jaar meer dan 300 werknemers in dienst hebben in Europa en de VS en zal wereldwijd actief zijn. Het bedrijf verwacht in 2023 meer dan €300 miljoen aan orders binnen te halen.

Movu Robotics biedt een compleet portfolio van geautomatiseerde technologieën voor efficiënte magazijnen. Dit omvat de pallet shuttle Movu atlas voor meervoudige diepe opslag, de AMR-oplossing Movu ifollow voor het gezamenlijk verzamelen of transporteren van pallets, het gerobotiseerde 3D opslag- en fulfilmentsysteem Movu escala en de geïntegreerde pickrobot Movu eligo. Alle Movu-systemen worden bestuurd en beheerd via hun eigen software voor magazijnuitvoering.

Gerelateerde artikelen