Stokje voor Amazon distributiecentra in Duitsland

Logistiekprofs op 1 July 2022

Amazon stuit in Duitsland op verzet tegen de komst van twee nieuwe distributiecentra. De e-tailer wil uitbreiden met locaties in Memmingen en Echzell. Dat gaat echter niet zomaar. 

In Memmingen is Amazon van plan een bestaand pand te betrekken vlakbij een luchthaven. Lokale bestuurders van partij De Groenen (Bündnis 90/Die Grünen) zijn wantrouwig over dat voornemen. De locatie zou alleen banen opleveren voor lager opgeleiden. En de politici vrezen dat Amazon de lokale luchthaven wil gebruiken voor zijn eigen Prima Air-vliegtuigen. Amazon ontkent dit, maar de politici noemen het ‘naïef’ om het bedrijf op zijn woord te geloven. 

Lees ook: Eerste Europese luchtvrachthub voor Amazon

Bouwstop

In Echzell, waar Amazon een nieuw distributiecentrum plaatst, is sprake van een tijdelijke bouwstop. De rechter heeft de bouw tijdelijk geblokkeerd in een zaak aangespannen door de Federatie voor Milieu en Natuurbeheer (Bund für Umwelt und Naturschutz). Het pand zou te dichtbij een nabijgelegen natuurreservaat liggen. Onderzocht wordt nu of de bouwvergunning die destijds is verstrekt wel rechtsgeldig is. De oplevering van het pand stond gepland voor juli 2021. Onduidelijk is hoeveel vertraging het project nu oploopt. 

Afbeelding: MikeDotta / Shutterstock.com