Stockspots gaat goed van start in België
Warehousing 25.06.2018 | Branchenieuws

Stockspots gaat goed van start in België

Amper een maand na het betreden van de Belgische markt heeft warehouseplatform Stockspots een zestigtal locaties aan zich weten te binden. De Airbnb voor warehousing wordt door onze zuiderburen met open armen ontvangen. "Hier hebben we in Nederland maanden over gedaan." 

Stockspots werkt voor het aanboren van de Belgische markt samen met Montea. De vastgoedspeler biedt Stockspots naast een financiële investering, ook toegang tot haar netwerk en kennis van de Belgische markt. 

Coen de Lange, mede-oprichter van Stockspots, stelt in een persbericht dat de Belgische markt enthousiast reageert op het initiatief. “Waar we in Nederland er maanden over gedaan hebben om zo’n groot netwerk op te bouwen, verloopt die aansluiting in België mede door de ondersteuning van Montea erg rap. Warehousemanagers zien het concept als een welkome oplossing voor de sterke fluctuering in warehousecapaciteit.” Nog dit najaar verwacht Stockspots een aanbod van honderd magazijnen met beschikbare ruimte te hebben.

Flexibele warehousing 

In België zou 20 tot 30 procent van de magazijnruimte beschikbaar zijn voor tijdelijke opslag. Deze ruimte wordt via Stockspots aangeboden door middel van een pay-per-use formule. Het online platform matcht partijen die opslagruimte beschikbaar hebben met partijen die (tijdelijk) extra opslagruimte nodig hebben. Daarnaast verzorgt het intern de facturatie, en krijgen gebruikers op het platform real-time voorraad- en zendinginformatie en kunnen fullfilment diensten worden afgenomen.


'Ruimte is schaars aan het worden'

Peter Demuynck, cco van Montea ziet vooral de verduurzaming van de warehousemarkt als groeipotentieel. "Veel speelruimte heeft ons land niet meer als het gaat over het creëren van bijkomende fysieke opslagruimte. Ruimte is schaars aan het worden. En dus zijn we genoodzaakt om de bestaande ruimte veel meer en beter te optimaliseren. Een hogere bezettingsgraad van bestaande warehouseruimte is voor iedereen positief."


Plaats een reactie (0)

Reageren