​STILL introduceert robot die orderpicker volgt

Logistiekprofs op 14 March 2016

STILL, specialist in intralogistiek, heeft tijdens de LogiMAT in Stuttgart een intelligent voertuig geïntroduceerd dat de bestuurder achtervolgt nadat deze is uitgestapt. Het voertuig, genaamd iGo Neo CX20, won tijdens de beurs een innovatieprijs. 

Het voertuig volgt de magazijnmedewerker op het moment dat deze van de truck stapt en het systeem activeert. De truck herkent het profiel van zijn bestuurder en volgt hem of haar. De bestuurder kan vervolgens de orders verzamelen, deze op de truck of pallet leggen en zijn ronde maken. Zonder verdere commando volgt het voertuig de magazijnmedewerker, waardoor het picken van orders makkelijker wordt gemaakt.

Tijdwinst
Het voertuig zorgt voor tijdwinst doordat de bestuurder ten alle tijden op de truck kan stappen en daar niet meer naar toe hoeft te lopen. De producent verwacht een tijdwinst van dertig procent ten opzichte van een bestuurder die elke keer zijn truck moet halen.

Veiligheid voor alles
Vanwege veiligheid in het magazijn zal de truck altijd 50 centimeter van de magazijnstellingen blijven. Mocht die afstand, bijvoorbeeld vanwege uitstekende goederen, niet mogelijk zijn, stopt de truck. De bestuurder kan, wanneer de weg vrij is, het commando geven dat de truck verder kan rijden. Dit gebeurt door middel van een knop op de mouwband van de bestuurder.

Meer ontwikkelingen
STILL is bezig met het ontwikkelen van meer voertuigen met robottechnologie. Eind mei zou het bedrijf, tijdens de CeMAT in Hannover, nog meer nieuwe innovaties introduceren. 

Bekijk hier de video die STILL over de iGo maakte. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.