Steeds meer veiligheidskeuringen in magazijnen
23.02.2017 | Branchenieuws

Steeds meer veiligheidskeuringen in magazijnen

Een groeiend aantal werkgevers heeft het afgelopen jaar een veiligheidskeuring laten uitvoeren. Vooral in de intralogistieke wereld werd werkmaterieel vaak gekeurd, zo blijkt uit het aantal periodieke veiligheidskeuringen onder BMWT-Keur.

In 2016 werden er 261.500 veiligheidskeuringen uitgevoerd door BMWT, de belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. Dat is een stijging van 8,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het overgrote deel (90 procent) van de keuringen werd uitgevoerd in de intralogistieke wereld: mobiel intern transport, magazijninrichtingen en tractiebatterijen. De overige 10 procent van de keuringen werden gedaan in de GWW-sector en de bouw: grondverzetmachines, hijswerktuigen, hijsmachines en burger- & utiliteitsbouw.

Op één na laten alle productcategorieën een groei zien. De categorieën magazijninrichtingen, tractiebatterijen en machines burger- & utiliteitsbouw zijn met dubbele cijfers gegroeid.

BMWT-directeur Jan Hommes schrijft de stijging niet alleen toe aan de aantrekkende economie, maar vooral aan het groeiende veiligheidsbesef van werkgevers. “Het is het veiligheidsbeleid van werkgevers dat bepaalt of het werkmaterieel wordt gekeurd. Gelukkig zijn zij zich bewust van het belang van gezond en veilig werken. Aandacht voor veiligheid verbetert ook de productiviteit en dus het financiële resultaat.”

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren