Stec Groep bouwt aan logistieke adviespoot met DHL-directeur

Logistiekprofs op 12 July 2018

Wim Eringfeld treedt eind augustus aan als directeur van adviesbureau Stec Groep. Eringfeld, nu nog managing director van DHL Supply Chain in Duitsland, volgt de huidige directeur Peter van Geffen op. 

Eringfeld bezit nu de meerderheid van de aandelen in het adviesbureau. Zijn komst moet de Stec Groep een impuls geven op het vlak van de internationale logistiek, supply-chain, triple helix samenwerking, locatieadvisering aan DC’s en regionale economie.

 “Vanuit mijn achtergrond weet ik dat er grote behoefte is aan nieuwe logistieke capaciteit. De logistieke sector staat door personeelstekorten en technologische innovaties aan de vooravond van grote veranderingen. Hoe ga je daar mee om? Wat is de beste koers? Wij kunnen gedegen advies geven”, zegt Eringfeld over de propositie van Stec Groep. 

Eringfeld is al twintig jaar ‘stille’ aandeelhouder van Stec Groep. De aantredend directeur heeft ruim dertig jaar ervaring in de logistiek. Eringfeld studeerde economische geografie in Nijmegen en koos daarna voor de logistieke sector. In de bijna dertig jaar bij DHL was hij nauw betrokken bij de uitbouw van de DHL-vastgoedportefeuille.

Peter van Geffen treedt begin 2019 af als directeur, na twintig jaar bij de Stec Groep. Esther Geuting blijft directeur innovatie op het gebied van wonen en gebiedsontwikkeling, Evert-Jan de Kort partner op het vlak van bedrijventerreinen, winkels, kantoren en regionale economie.