Startup ​ChainCargo viert recordjaar met €3 miljoen groeigeld

Logistiekprofs op 7 oktober 2021 | 2 minuten leestijd

Digital road freight forwarder ChainCargo heeft in een nieuwe investeringsronde €1,75 miljoen opgehaald. Daarmee bedraagt het totaal aan groeigeld in deze Seed ronde voor de Eindhovense startup €3 miljoen. De kapitaalinjectie komt in een groei-jaar: ChainCargo verwacht in 2021 een vervijfvoudiging van de omzet.

De laatste investering van € 1,75 miljoen is afkomstig van BOM Brabant Ventures en twee informal investors. “Met dit bedrag kunnen we een grote stap zetten in het doorontwikkelen van onze digitale oplossingen en onze groei in Europa versnellen”, zegt mede-oprichter Jeroen Kemp. “Met een focus op Full Truck Load transporten, kunnen klanten van ChainCargoeen nog betere digitale tool verwachten, waarmee ze in een handomdraai – zonder vertragende tussenstappen – hun transport regelen.”

Verspilling in transport tegengaan

ChainCargo wil bijdragen aan een duurzame toekomst door verspilling in transport tegen te gaan en zo CO2-uitstoot te verminderen. Met digitalisering en automatisering creëert het bedrijf transparantie in de doorgaans ondoorzichtige wegtransportmarkt. Door exact te weten waar de beschikbare capaciteit zich bevindt, worden goederen efficiënter vervoerd en bestaande transportbewegingen optimaal benut.

Meer druk op wegtransport door reshoring naar Europa

Het benutten van bestaande transportbewegingen in Europa wordt de komende jaren nog belangrijker, verwacht de start-up. Mede door de exorbitante containerprijzen in de ocean freight markt, kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun productie naar Europa te verplaatsen. Dat legt extra druk op het wegtransport. “Wij hebben de oplossing om die druk te verlichten”, legt mede-oprichter Giovanni Gubbels uit. “Via ons systeem kunnen verladers hun wegtransport efficiënt organiseren en het zoekproces naar nieuwe partners overslaan. Communicatie met verschillende vervoerders gebeurt op een centrale plek: het intelligente road freight forwarding systeem van ChainCargo.”

 

Gerelateerde artikelen