Startup ChainCargo haalt 400.000 euro op
Transport & Distributie 24.10.2019 | Branchenieuws

Startup ChainCargo haalt 400.000 euro op

De Eindhovense startup ChainCargo heeft 400.000 euro aan groeigeld ontvangen. Met het bedrag wil het bedrijf zijn app voor spoedzendingen verder ontwikkelen en opschalen in de Benelux. 

ChainCargo is een boekingsplatform voor spoedzendingen. De startup maakt gebruik van bestaande transportbewegingen van inmiddels tweehonderd aangesloten koeriers. Bedrijven die last minute een lading willen verzenden, zien op de app welke chauffeur in de buurt beschikbaar is en de zending mee kan nemen. Zij kunnen hun zending vervolgens realtime volgen. 

Een jaar na de oprichting telt ChainCargo zestien medewerkers. Het bedrijf richt zich zowel op single shippers, die af en toe iets willen verzenden, als op partijen die regelmatig transport nodig hebben. Voor grotere bedrijven fungeert ChainCargo als partner om transport slimmer in te zetten.

Optimalisatie app en uitbreiding Benelux

De kapitaalinjectie, deels afkomstig van BOM Brabant Ventures, is bedoeld voor verdere optimalisatie van de app, uitbreiding van het team en opschaling in de Benelux. “We zijn enthousiast en trots dat we al binnen een jaar na de oprichting de eerste investeerders achter ons hebben”, zegt medeoprichter Giovanni Gubbels, Head of Business & Operations. “Onze dienst speelt in op belangrijke kwesties in de transportsector. Dat wordt opgemerkt.”

Files en CO2-uitstoot

Het verminderen van files en het terugdringen van CO2-uitstoot is een van onze belangrijkste opdrachten”, zegt investment manager Robin Franken van BOM Brabant Ventures. ChainCargo laat zien dat door een slimme inzet van transportmiddelen het aantal gereden kilometers met 10-15 procent wordt teruggebracht. In potentie kan zelfs een besparing van 40 procent worden bereikt. Dat is niet alleen goed voor het milieu. Het zorgt ook voor minder files.”

Plaats een reactie (0)

Reageren