Start-up voor elektrisch vervoer ontvangt tonnen groeigeld
15.07.2016 | Branchenieuws

Start-up voor elektrisch vervoer ontvangt tonnen groeigeld

ViriCiti, een online platform dat de prestaties van commerciële elektrische voertuigen verhoogt, krijgt 700.000 euro aan groeigeld. Dat bedrag ontvangt de start-up van Mainport Innovation Fund II, bestaande uit KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en NS, en Breesaap Green Link.

Volgens het investeringsfonds, bestaande uit KLM, TU Delft Havenbedrijf Amsterdam, NS en Breesaap Green Link, sluit ViriCiti perfect aan bij de ambitie van het fonds: de innovatie in transport, logistiek en luchtvaart versnellen. “Vanaf onze eerste ontmoeting met het team hebben ze indruk gemaakt met hun kennis van de branche en hun vermogen om deals met vooraanstaande internationale spelers te sluiten in de vroege dagen van een snelgroeiende markt”, aldus Thijs Gitmans, fund manager Mainport Innovation Fund II.

Cloud-based monitoringssysteem
ViriCiti is bezig met de ontwikkeling van een cloud-based monitoringssysteem. Dit systeem verzamelt grote hoeveelheden data van allerlei soorten elektrische voortuigen. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd en gebruikt door vervoerders, busfabrikanten en ov-organisaties. Doel van het platform is de prestaties van het voertuig te verhogen, de planning nauwkeuriger te maken en de betrouwbaarheid van het voertuig te verbeteren. Dat laatste bijvoorbeeld door te helpen bij preventief onderhoud. 

Nog sneller uitbreiden
Het monitoringssysteem wordt nu gebruikt door vervoerders in twaalf verschillende landen, in Europa en de Verenigde staten. Spelers als BYD, Schiphol en Qbuzz maken al gebruik van het platform. Met de investering wil ViriCiti nog sneller internationaal uitbreiden.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren