Stamps.com lijft e-commercespecialist MetaPack in
E-commerce 30.07.2018 | Branchenieuws

Stamps.com lijft e-commercespecialist MetaPack in

Stamps.com neemt e-commercespecialist MetaPack over. MetaPack zal als dochterbedrijf van Stamps.com voorlopig autonoom blijven opereren. 

MetaPack helpt e-commerce en logistieke bedrijven met een SaaS oplossing bij de bezorging van pakketten. Jaarlijks worden meer dan 550 miljoen pakketten mede door MetaPack verstuurd. Stamps.com, dat online verzendsoftware-oplossingen aanbiedt, betaalde 175 miljoen Britse pond voor het bedrijf. 

Continuïteit en meer producten

"We zijn zeer trots dat we bij de grote Stamps.com groep gaan horen", zegt Patrick Wall, oprichter van MetaPac in een persbericht. "Daarmee bieden we onze klanten continuïteit, meer producten en een nog sterkere wereldwijde positie. E-commerce zal de aanjager blijven van de veranderingen in de retail markt. MetaPack heeft nu de beste propositie om aan de wereldwijde vraag vanuit de markt te voldoen. De mooiste jaren gaan zonder twijfel nog komen.”

Stamps.com wil ook buiten de VS klanten bedienen

Met de overname hoopt Stamps.com, dat zich tot op heden vooral focuste op de Verenigde Staten, internationaal te kunnen groeien. "MetaPack’s positie in Europa is een aanvulling op de sterke positie van Stamps.com in de VS", licht Ken McBride, ceo van Stamps.com toe. "MetaPack levert daarnaast ook aan de grootste ondernemingen en retailers, wat een geweldige aanvulling is op de traditionele focus op kleinere bedrijven van Stamps.com. Samen zullen beide bedrijven beter in staat zijn om innovatieve oplossingen te leveren aan een in toenemende mate globaliserende e-commerce markt voor klanten in allerlei soorten en maten, die zich overal ter wereld bevinden."

MetaPack blijft autonoom opereren

In een persverklaring stellen beide bedrijven dat MeaPack voorlopig autonoom blijft opereren. Er zullen geen veranderingen worden doorgevoerd in het managementteam en er komt geen platform-impact zijn. Op de lange termijn verwacht Stamps.com wel te gaan investeren in het platform om de klantpropositie van MetaPack verder te ontwikkelen.


Plaats een reactie (0)

Reageren