Staking gaat niet door: PostNL wil om de tafel voor nieuw cao
20.11.2017 | Branchenieuws

Staking gaat niet door: PostNL wil om de tafel voor nieuw cao

PostNL wil toch met vakbond FNV om de tafel om nieuwe cao voorwaarden te bespreken. De staking die FNV voor deze week had gepland, lijkt daarmee van de baan. 

PostNL stelde in een reactie op de stakingsberichten van FNV een nieuwe oplossing te willen vinden 'die voor alle partijen acceptabel is'. Eerder was de pakketvervoerder met drie andere vakbonden tot een cao-overeenkomst gekomen. Volgens FNV gingen leden van die vakbonden met grote tegenzin akkoord. Vakbond FNV ging niet akkoord, onder meer door de loonsverhoging die PostNL bood: 2,6 procent in 21 maanden. De leden van FNV eisten een verhoging van 2,5 procent in 12 maanden. Daarnaast wil de vakbond dat de vervoerder meer mensen in dienst neemt om de werkdruk terug te dringen. 

FNV stelde PostNL eerder een ultimatum. Toen de vervoerder daar niet op reageerde, besloot de vakbond stakingsacties te houden. De eerste stakingsacties stonden voor deze week gepland. Omdat PostNL in deze periode geen acties kan gebruiken, heeft het FNV uitgenodigd om alsnog over de cao te onderhandelen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren