Staking bij Wehkamp voorbij, personeel akkoord met nieuw voorstel

Logistiekprofs op 1 July 2022

Na twee weken is de staking bij het Wehkamp distributiecentrum in Maurik voorbij. De stakers gingen op maandagavond akkoord met een nieuw sociaal plan dat de webwinkelier had voorgesteld.

Wehkamp reorganiseert en sluit daarom zijn distributiecentrum in Maurik. Vakbond FNV toonde zich ontevreden met de regeling die Wehkamp bood aan personeelsleden die hun baan zouden verliezen. Eind juli besloten medewerkers in Maurik het werk neer te leggen. Ook op het hoofdkantoor in Zwolle werd gestaakt door personeelsleden.

In het nieuwe sociaal plan is vastgelegd dat medewerkers een hogere ontslagvergoeding krijgen. Daarnaast krijgen zij budget voor scholing en begeleiding naar nieuw werk en ontvangen ze een bijdrage voor juridisch en financieel advies. 

Vakbond FNV is tevreden met het resultaat. Op de dag van het akoord publiceerde Wehkamp ook zijn resultaten over het afgelopen boekjaar. De webwinkel boekte 50 procent meer winst tot 24 miljoen euro. De retailer stelt dat dit het resultaat is van de nieuwe strategie, die zich richt op winstgevende productcategorieën en kostenbesparingen. 

Afbeelding: Het hoofddistributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. ©Klaas Eissens