SSI Schäfer wint prijs voor meest innovatieve product
19.05.2016 | Branchenieuws

SSI Schäfer wint prijs voor meest innovatieve product

Magazijninrichter SSI Schäfer heeft voor AGV-systeem Weasel de Best of Industriepreis 2016 gewonnen. Deze prijs eert bedrijven die innovatieve productoplossingen met wetenschappelijke, technologische en ecologische meerwaarde op de markt brengen.  

De Weasel van SSI Schäfer kan automatisch en onbemand dozen, kunststofbakken en andere goederen tot 35 kilogram vervoeren. Hier komt geen transportbaansysteem aan te pas. De goederen worden namelijk vervoerd via een detectielus in de vloer. Dit zou zorgen voor veiliger vervoer met lage aanschaf- en exploitatiekosten. Daarnaast kan er door schaalbaarheid makkelijk worden ingespeeld op veranderende vraag en klantbehoeften.

SSI Schäfer won de prijs in de categorie Intralogistiek en Productiemanagement. Het bedrijf dingt met de Weasel ook mee naar de IFOY (International Forklift Truck of the Year) Award tijdens de CeMAT in Hannover. Het bedrijf neemt het op tegen productoplossingen en heftrucks van bedrijven BYD, Crown, Jungheinrich, Still en Toyota Material Handling.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren