SSI Schäfer lijft ABM in
09.08.2017 | Branchenieuws

SSI Schäfer lijft ABM in

SSI Schäfer heeft ABM, specialist in orderverzamelsystemen, overgenomen. Met de aankoop wil SSI Schäfer zijn aanwezigheid in de Benelux vergroten en zijn productportfolio voor intralogistieke oplossingen verbreden.

"Met ABM breiden we ons productaanbod in de Benelux consequent uit. Met de ontstane synergieën kunnen we in overeenstemming met onze bedrijfsfilosofie totaalconcepten lokaal realiseren", zegt CEO Harrie Swinkels in een persbericht. "Lokalisatie en customisatie zijn de sleutels tot succes. Samen met ABM staan we nog dichter bij de klant en profiteren we bovendien van de uitgebreide deskundigheid op het gebied van klantspecifieke oplossingen voor orderverzameling."

ABM werd in 1994 als onderdeel van de Alltech Group opgericht met een strategische focus op Pick-To-Light systemen. Het bedrijf heeft sindsdien zijn orderverzamelingstechnieken uitgebreid: in 2009 voerde ABM met Pick-To-Graphics een user interface (UI) voor processen op de logistieke werkvloer. Vanaf 2012 lanceerde het bedrijf pick carts onder het PickArt-concept: een combinatie van slimme batch algoritmes, intelligente navigatie, intuïtieve communicatie en een flexibele dropcart structuur. Sinds 2014 ontwikkelt en implementeert het ook totaaloplossingen: een mix van opslagsystemen, transportconcepten en software modules.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren