SSI Schäfer demonstreert shuttlesysteem Cuby op ICT & Logistiek

SSI Schäfer demonstreert shuttlesysteem Cuby op ICT & Logistiek

SSI Schäfer demonstreert tijdens de vakbeurs ICT en Logistiek 2016 een nieuw shuttlesysteem dat geschikt is voor de handling van kunststof bakken of dozen tot 35 kilogram.

Het schaalbare single-level shuttlesysteem heet Cuby en bestaat uit op elkaar afgestemde componenten: een stellingconstructie met daarin 1 shuttle per opslagniveau, 1 of 2 liften in de voorzone, een onderhoudsplatform met kraan aan de achterzijde en een besturingsunit.

Voor de technische prestaties van het gehele systeem is met name de uitvoering en snelheid van de lift cruciaal. SSI Schäfer maakt daarom gebruik van een dubbel lastopnamemiddel, zodat gelijktijdig een bak of doos kan worden opgenomen en afgegeven. Zo is er maximaal dubbelspel mogelijk, wat zorgt voor een doorvoercapaciteit van zo’n 400 dubbelslagen per shuttle per uur. Afhankelijk van de behoefte van de klant kan de Cuby ook met twee shuttles per gang worden uitgevoerd, wat de capaciteit verdubbelt tot 800 dubbelslagen per uur. “Dit zijn cijfers die op termijn worden behaald en niet alleen piekprestaties vormen”, aldus verantwoordelijk productontwikkelaar Dr. Max Winkler.

Volgens SSI Schäfer zijn er minder sensoren en regelaars op het shuttlevoertuig en lastopname middel nodig door een innovatieve taakverdeling tussen de stelling en shuttle. De processen in de Cuby worden aangestuurd door de logistieke software WAMAS van SSI Schäfer. De software stuurt, controleert en optimaliseert het spectrum aan logistieke processen en is in staat om zich aan te passen aan de behoeften van de klant. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren