SSI Schäfer, Crown, Jungheinrich en BYD naar huis met IFOY Awards
02.06.2016 | Branchenieuws

SSI Schäfer, Crown, Jungheinrich en BYD naar huis met IFOY Awards

BYD, Crown, Jungheinrich en SSI Schäfer zijn op de CeMAT in Hannover bekroond met de IFOY Awards (International Forklift Truck of the Year Awards). Er werden in vijf categorieën prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve intralogistieke oplossingen. Jungheinrich viel twee keer in de prijzen.

In de finale namen dertien verschillende trucks en intralogistieke oplossingen het tegen elkaar op. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit een team van internationale handelsjournalisten, vijf winnaars uit.

CrownChinese fabrikant BYD werd met de 1,8-ton elektrische ECB 18C truck bekroond met een IFOY Award in de categorie ‘Vorkheftrucks tot 3,5 ton hefcapaciteit’. De fabrikant gooide hoge ogen met de batterijtechniek die wordt gebruikt op de truck. De batterij zou buitengewoon snel opladen. Voor BYD was het de eerste keer dat het met een IFOY Award ontving. Crown won de award in de categorie ‘Laagheffende Warehousetrucks’ met de Crown RT 4020. De jury prees de ‘lowlifter’ om zijn hoge productiviteit in een beperkte ruimte.

JungheinrichJungheinrich ging in de categorie ‘Speciale voertuigen’ naar huis met een award voor deJungheinrich EJQ 325 en in de categorie ‘Hoogheffende Warehousetrucks’ won het een award met de Jungheinrich EKX 516. De EKX 5 serie van Jungheinrich werd door de jury geroemd door het hoge innovatiegehalte. “Jungheinrich heeft hiermee de lat voor andere hoogheffende warehousetrucks zeer hoog gelegd.”

SSI SchäferSSI Schäfer won met het AGV systeem Waesel de award in de categorie ‘Intralogistieke oplossingen’. Doorslaggevend voor de jury waren de lage investeringskosten voor het AGV systeem. De magazijninrichter heeft dankzij de Waesel een geode maand achter de rug: twee weken geleden werd de Weasel bekroond met de Best of Industriepreis 2016. Deze prijs eert bedrijven die innovatieve productoplossingen met wetenschappelijke, technologische en ecologische meerwaarde op de markt brengen.  

Redactie LogistiekProfs  

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren