Speeddocking 2016 start eind maart

Logistiekprofs op 24 February 2016

De strijd om het kampioenschap Speeddocking gaat eind maart van start. Deelnemende distributiecentra van supermarkten en horecagroothandels worden tijdens de competitie getest op de verblijftijd van vrachtauto’s bij het distributiecentrum. Het centrum met de kortste verblijftijd wordt Nederlands Kampioen Speeddocking 2016.

Samenwerking voor meer efficiëntie
Dit jaar ligt de focus van de competitie op de samenwerking tussen leveranciers, vervoerders en ontvangende partijen, zodat er snellere, efficiëntere en duurzamere supply chains ontstaan. Deelnemende bedrijven worden getoetst door middel van een data-analyse. Er wordt gekeken naar de efficiëntie van het proces van inkomende goederen. De deelnemende partijen doen ook mee aan netwerkbijeenkomsten waarin procesverbeteringen worden besproken.

Spelelement moet sfeer verbeteren
De competitie wordt inmiddels voor de zesde keer georganiseerd. De organisatoren hopen met Speeddocking 2016 een positieve bijdrage aan de sfeer op de werkvloer te leveren door een spelelement aan het docken toe te voegen. Volgens EVO lieten eerdere kampioenschappen zien dat de betrokkenheid van medewerkers op de vloer een groot gevoel van waardering oplevert. Bedrijven die mee willen doen kunnen contact opnemen met EVO.  

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.