Spar en Coop behouden PostNL-punten ondanks tariefverlaging

Logistiekprofs op 26 April 2016

Spar en Coop zijn niet van plan om de PostNL afhaalpunten te sluiten nu winkeliers een fors lager bedrag ontvangen voor de service. Albert Heijn besloot onlangs om de afhaalpunten in een groot aantal winkels te sluiten, maar Spar en Coop zien nog steeds meerwaarde in het aanbieden van de service. Dat schrijft De Levensmiddelenkrant. 

Begin deze maand liet Albert Heijn weten dat de afhaalpunten in 156 winkels verdwijnen. Het zou te druk worden rond de servicebalies van de supermarkten. Bovendien ontvangt het per 1 juli een fors lager tarief van PostNL. Vanaf dan betaalt het postbedrijf 25 tot 40 procent minder aan pakketpunthouders.

Tegen De Levensmiddelenkrant stelt Coop de toegevoegde waarde van de service belangrijker te vinden dan de tariefverlaging. “Het gemak van de postafleveringsplekken in combinatie met de ruime openingstijden van onze winkels ervaren onze klanten als zeer prettig. Met het oog op de online ontwikkelingen zal deze service in de toekomst nog relevanter worden”, aldus woordvoerder Yvonne van Asselt van Coop. 

Spar zegt betreurt de tariefverlaging omdat het hierdoor moeilijker wordt voor ondernemers om de service goed te blijven invullen. Toch zegt Spar de afhaalpunten als een stukje dienstverlening te zien, met name bij buurtwinkels. “Hier zijn we vaak een van de weinige overgebleven winkels, waardoor we het bij onze rol met betrekking tot leefbaarheid vinden horen”, aldus directiesecetaresse Erna Zoeteman van Spar tegen De Levensmiddelenkrant. “Gelukkig heeft PostNL de vergoeding in de periferie minder scherp aangepast, omdat het bedrijf ook het belang van de dienstverlening inziet.”

De Levensmiddelenkrant vroeg ook supermarkten Plus en Jumbo naar hun plannen met de PostNL-punten. Zij deden hier geen concrete uitspraken over. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte

Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.