Spar betrekt distributiecentrum Xenos in Waalwijk
01.06.2018 | Branchenieuws

Spar betrekt distributiecentrum Xenos in Waalwijk

SPAR betrekt in Waalwijk een naastgelegen distributiecentrum van Xenos. De logistieke uitbreiding is mede nodig door de komst van ruim honderd fysieke winkels. 

Het distributiecentrum van Xenos komt per 1 oktober vrij, waarna SPAR er haar intrek zal nemen.   De totale opslagruimte van de supermarktketen wordt met de ingebruikname van het nieuwe dc uitgebreid van 22.5000 naar 37.400 vierkante meter. SPAR gaat de ruimte gebruiken voor de opslag van 4.500 langzaam lopende kruidenierswaren. Daarmee maakt het in het bestaande distributiecentrum extra plek voor plek voor gekoelde artikelen. 

Lees ook: SPAR wil online meer zijn dan alleen een boodschappenservice

Het distributiecentrum in Waalwijk is volledig geautomatiseerd, wat Spar in staat stelt om efficiënter te bevoorraden. Omdat het aantal picklocaties wordt uitgebreid kan de supermarktketen een breder en dieper assortiment voeren. 

Spar is voornemens om nog dit jaar honderd vestigingen van de formule Spar Express te openen.  Onlangs opende het een logistieke hub in Heerenveen, van waaruit de filialen ten noorden van Zwolle worden beleverd. 

Plaats een reactie (0)

Reageren