SP stelt Kamervragen over werkomstandigheden Picnic
Personeel & Arbeidsmarkt 17.07.2019 | Branchenieuws

SP stelt Kamervragen over werkomstandigheden Picnic

De SP wil opheldering over de werkomstandigheden bij app only supermarkt Picnic. De partij heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van een artikel in het AD, waarin bezorgers van Picnic hun beklag doen. 

Bezorgers uit de regio Rotterdam geven in het artikel aan dat de werkomstandigheden te wensen over laten. De bezorgers doen hun verhaal anoniem, omdat de contracten van twee mensen die meededen aan een werkonderbreking niet werden verlengd. 

Volgens de Picnic-werknemers hangen de spiegels van bezorgauto's los, zijn parkeersensoren defect en deugt de verwarming niet. De runners spreken verder over lage beloningen, te krappe bezorgtijden en kapotte steekwagens. Omdat Picnic de diensten continu anders verdeelt, verschilt het salaris elke maand. 

SP'er Bart van Kent eist opheldering van minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Tamara van Ark. "Hoe gaan de bewindslieden voorkomen dat het succes van Picnic ten koste gaat van werknemers die onder slechte arbeidsomstandigheden met onzekere contracten voor een te laag loon werken?’"

De arbeidsomstandigheden bij het snelgroeiende Picnic liggen sinds eind vorig jaar onder vuur. Vakbond FNV uitte stevige kritiek op het bedrijf, mede omdat het zich niet aan de supermarkt-cao houdt. Picnic pleit zelf voor een e-commerce cao, omdat de supermarkt-cao achterhaald zou zijn. Na de zomer dient een rechtszaak over deze kwestie. 

Plaats een reactie (0)

Reageren