SNEL Shared Logistics komt in handen van Vos Logistics

Logistiekprofs op 2 December 2019

Vos Logistics lijft evenknie SNEL Shared Logistics uit Woerden in. Met de overname wil Vos Logistics zijn positie in fijnmazige distributie en warehousing in de Benelux versterken. 

Vos Logistics en SNEL Shared Logistics werken al langer samen. Laatstgenoemde verzorgt de fijnmazige distributie voor warehouseklanten van Vos Logistics. Zondag maakte Vos Logistics bekend dat het alle aandelen van SNEL Shared Logistics overneemt.  De transactie is in afwachting van goedkeuring door de ACM. De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben positief geadviseerd over de overname.

Vos versterkt positie in fijnmazige distributie en warehousing

Vos Logistics uit Oss is voornemens om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen, voornamelijk gericht op B2B, retail, e-fulfilment en thuisleveringen. De activiteiten van SNEL Shared Logistics sluiten daarbij aan; met een locatie van 65.000 vierkante meter is het bedrijf goed gepositioneerd in de Randstad en in staat winkels, bedrijven en consumenten efficiënt te beleveren. Daarnaast biedt de locatie mogelijkheid voor warehousing en orderfulfilment voor klanten. 

Ben Vos, CFO Vos Logistics: “Door schaalvergroting en digitaliseren van bedrijfsprocessen zijn we in staat sneller te leveren in de gehele Benelux, beter te integreren met de systemen van klanten en stijgende kosten onder controle te houden. Zo blijven we een aantrekkelijke partij om mee samen te werken.” 

Continuïteit SNEL Shared Logistics

Peter de Vries, directeur en eigenaar van SNEL Shared Logistics wordt onderdeel van het managementteam van Vos Logistics en blijft verantwoordelijk voor de operatie in Woerden. “Vos Logistics biedt een uitstekende basis voor de continuïteit en uitbouw van mijn onderneming. In combinatie kunnen we meegroeien met onze klanten”, zegt De Vries over de transactie. “Hoewel onze posities op dit moment goed bezet zijn, ben ik ervan overtuigd dat we samen nog beter in staat zijn om voor medewerkers een aantrekkelijk perspectief te bieden en daarmee te anticiperen op de schaarse arbeidsmarkt.”