06.11.2015 | Beursnieuws
Door: Dematic

Snel diverse verpakkingen in rolcontainers of pallets inpakken?

Dematic, een bedrijf dat zich richt op logistieke automatisering, heeft een nieuw systeem voor het volautomatisch en systematisch de-palletiseren en palletiseren van pallets op de markt gebracht. Dit systeem gaat onder de naam Automated Mix Case Palletising, ofwel AMCAP. Met dit systeem kunnen diverse verpakkingen in rolcontainers of op pallets worden gepakt. Met de volautomatische oplossing AMCAP wordt het gehele proces van orderverwerking geoptimaliseerd.

Ondanks dat het AMCAP systeem is ontwikkeld voor de groot- en detailhandel, is het ook geschikt voor de industrie en postorderbedrijven. Het systeem is anders dan andere systemen in haar markt doordat de oppervlakte optimaal benut wordt. Dit is gerealiseerd door het gebruik van schaalbare constructies en kan om deze reden gemakkelijk worden ingezet in bestaande distributiecentra.  

Markus Liebhaber is Global Product Manager bij Dematic GmbH in Heusenstamm en vertelt dat het opbouwen van gemende pallets in distributiecentra momenteel vaak nog puur handwerk is. Hij zegt ook dat AMCAP in de ploegendienst een snelle Return-on-invest bereikt en daarnaast de hoogste beschikbaarheid biedt. Volgens Liebhaber zijn er geen extra ladingsdragers meer nodig voor de volledige verwerking en het transport van verschillende verpakkingen. Zo vertelt hij dat het systeem niet alleen bespaart in het magazijn maar daarnaast ook op kosten en tijd voor trays en de verwerking van emballage. 

Meer informatie? Vraag dat hier aan.

Het AMCAP systeem
De AMCAP bestaat uit een vijftal modules, een transportsysteem, een de-palletiseersysteem, een palletsysteem voor het laden van pallets en rolcontainers, een Miltishuttle-module voor opslag en sorteren en de Dematic IQ magazijnbeheersoftware voor de aansturing. Wanneer er pallets met slechts één soort artikel worden ontladen, scheidt een speciaal transportsysteem elk element en wordt dit vervolgens direct opgeslagen in de Dematic Multishuttle 2 Flex. De Flex-variant bezit over een flexibel hefsysteem. Hiermee kan hij verschillende verpakkingsmaten grijpen en meerdere posities diep opslaan.   

De magazijnbeheer-software met Dematix iQ PackBuilder maakt een op volume geoptimaliseerde pakvolgorde zodra er een opdracht gegeven wordt. Deze pakvolgorde is gebaseerd op de kenmerken van de verpakking en de omschrijving van de klant. Hierdoor worden de artikelen zowel plaats besparend als stabiel ingedeeld. Vervolgens worden ze nauwkeuring in de goede volgorde door de Multishuttle 2 onmiddellijk naar het palletiseerssteem gebracht. Dan wordt het pallet automatisch omwikkeld met folie wanneer de verpakkingseenheden zijn opgestapeld.

Doordat het systeem in plaats van externe krimpwikkelaars een toepassing geïntegreerde ringwikkelaar bezit worden transportschades vermeden. Om de palletuitwisselingtijd zo optimaal mogelijk te benutten wordt het laden en lossen van pallets op de ingebouwde Slider Plate doorgevoerd. Deze Slider Plate wordt weggetrokken wanneer de nieuwe pallet in positie is, waarna de artikelpositie op de pallet overgedragen wordt. Hieruit ontstaat een transportklare verzendpallet die een grotere pakdichtheid heeft dan handmatig gestapelde gemengde pallets. Hierdoor draagt het zorg  voor een optimale benutting van de vrachtwagenruimte. Op deze manier worden niet alleen transportkosten gereduceerd maar ook de goederen op een veiligere manier verplaatst volgens Liebhaber.

Meer informatie? Vraag dat hier aan.

Plaats een reactie (0)

Reageren