Smartwatch Scania moet chauffeur gezond houden
26.07.2016 | Branchenieuws

Smartwatch Scania moet chauffeur gezond houden

Vrachtwagenchauffeurs hebben een zware baan waarbij ze vooral moeten zitten, maar ook korte periodes zwaar arbeid verrichten. Om goed oog te houden op de gezondheid en fitheid van de chauffeur komt Scania met een Apple Watch voor truckers. Het horloge bevat speciale apps die inzicht geven in de gezondheid van de chauffeur. 

De nieuwe functies van het horloge zijn een aanvulling op de ‘Black Griffin’, een eerdere editie van Scania, die onder meer het brandstofverbruik monitorde en andere voertuiggegevens weergeeft. In de nieuwe editie wordt ook de gesteldheid van de bestuurder gemeten. 

Gezondheid
De smartwatch moet het voor chauffeurs makkelijker maken om langer fit achter het stuur te zitten. Het hulpmiddel geeft de chauffeur bijvoorbeeld advies over wanneer het goed is om te rusten of een korte pauze te nemen zodat hij of zij daarna weer helder achter het stuur kan kruipen.

Hulpdiensten mobiliseren
Daarnaast heeft het horloge een valdetectie. Wanneer de chauffeur een val maakt kan het horloge dat detecteren en contact opnemen met hulpdiensten die snel ter plaatse kunnen komen. Dit is vooral handig als er ’s avonds of ’s nachts werk moet worden uitgevoerd, waarbij de chauffeur er vaak alleen voor staat. 

Scania verkoopt de horloges via de online webshop. De apps zijn via de App Store te verkrijgen.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren