Smartmile opent slimme pakketterminal met MediaMarktSaturn

Logistiekprofs op 21 september 2018 | 2 minuten leestijd

MediaMarktSaturn test een geautomatiseerde pakketkluis van de Nederlandse startup Smartmile. Het pakketstation, geplaatst nabij een MediaMarkt-winkel in het Duitse Ingolstadt, is toegankelijk voor alle vervoerders. 

Smartmile is een softwareplatform in de cloud, dat geautomatiseerde pakketterminals verbindt aan online kopers, vervoerders en verkopers. De startup wil hiermee een open en gedeelde infrastructuur voor stedelijke bezorging opzetten.

Shoppers voeren adres pakketkluis in

Om gebruik te maken van de pakketkluis dienen consumenten zich aan te melden bij Smartmile. Bij het plaatsen van hun online bestelling voeren ze het adres van de pakketkluis in. Zodra het pakketje daar is bezorgd, ontvangt de consument een pincode die kan worden gebruikt om de kluis te openen. Online shoppers kunnen er ook hun retouren achterlaten.

Ook toegang voor lokale retailers

MediaMarkt wil de pakketkluis niet alleen inzetten voor de last mile, maar ook voor een upgrade van haar eigen dienstverlening. Zo kunnen klanten in de toekomst hun te repareren smartphone in de kluis achterlaten, om die vervolgens ’s avonds weer op te halen. De elektronicagigant wil in de toekomst andere retailers in Ingolstadt bij het project betrekken. “Zo kunnen lokale retailers hun klanten extra service bieden”, aldus manager Steffen Luippold van Smartmile 

Gerelateerde artikelen