Sluyter Logistics stapt over op lithium-ion trucks

Logistiekprofs op 13 maart 2019 | 2 minuten leestijd

Sluyter Logistics vervangt zijn pallettrucks met loodzuur batterijen voor een variant met duurzame lithium-ion batterijen. De trucks zijn voorzien van smart technologie.

De logistiek dienstverlener zet de trucks van Toyota Material Handling in. Toyota ontwikkelt de lithium-ion batterijen in eigen huis.

Omdat Sluyter Logistics als full service dienstverlener rond de klok werkt, zocht het naar oplossingen met een lange gebruiksduur. De li-ion pallettrucks kennen een langere inzet over de gehele dag omdat de batterij tussentijds geladen kan worden in de vrachtwagen. Tegelijkertijd is er gekozen voor een zwaardere uitgevoerde machine, zodat de pallettruck beter toegepast is op de veranderende omstandigheden zoals zwaardere en afwijkende lasten. “Daar komt bij dat de chauffeur niet meer verantwoordelijk is voor het onderhouden van de batterijen en daardoor de mogelijkheid heeft zich volledig op de kerntaken te richten”, zegt Sjouke Vogelzang, vestigingsdirecteur bij Sluyter Logistics in Assen

De nieuwe trucks zijn voorzien van smart technologie. In combinatie met het Toyota I_Site vlootmanagementsysteem krijgen gebruikers meer inzicht in de truckinzet en service intervallen. 

Gerelateerde artikelen